abonneekanaal


abonneekanaal 1.0

kanaal op de radio of de televisie waarvoor een betaald abonnement moet worden afgesloten en waarbij de gebruiker het signaal via een decoder ontvangt; betaalzender

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een abonneekanaal…

is een kanaal

      Algemene voorbeelden


      De abonneezenders van HBO worden niet in Nederland en de omliggende landen via betaaltelevisiepakketten verspreid. HBO is wel in Centraal Europa als abonneekanaal te ontvangen. Zo is HBO in betaaltelevisiepakketten in Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Montenegro, Moldavië, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije en Slovenië voor abonnees beschikbaar.

      http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=201

      Teledesic biedt 'high data services' voor vaste en mobiele terminals. De bit rate van een abonneekanaal kan variëren tussen minimaal 16 kbit/s tot maximaal 2048 Mbit/s (=128*16 kbit/s). De antenne van een mobiele unit is 8 cm tot 1.8 meter.

      http://www.telecomabc.nl/t/teledesic.html

      Howard Stern opvolgen is allesbehalve een eenvoudige opgave, weet David Lee Roth. Toen Stern overstapte naar het abonneekanaal Sirius Satellite Radio, zijn de luistercijfers van de stations waar hij te horen was, gekelderd. Maar wie kritiek heeft op vervanger Roth, wordt voor rott(h)e vis uitgemaakt.

      http://radioactive.blog.nl/page/531