betaalkanaal


betaalkanaal 1.0

kanaal op de radio of de televisie waarvoor een betaald abonnement moet worden afgesloten en waarbij de gebruiker het signaal via een decoder ontvangt; betaalzender

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een betaalkanaal…

is een kanaal

      Algemene voorbeelden


      Zo krijgen de kijkers de meeste sporten gratis op het scherm bij de andere omroepen van het bondgenootschap; maar voor voetbal kunnen ze alleen terecht bij het betaalkanaal van Polanco.

      De Standaard,

      Google timmert hard aan de weg om van Youtube meer te maken dan een populaire kostenpost. Eerder zijn al advertenties ingevoerd, nu komt daar een betaalkanaal bij. Gebruikers in de VS krijgen daarnaast toegang tot filmmateriaal van onder meer Sony, CBS en MGM.

      http://www.zdnet.nl/news/101264/youtube-krijgt-betaalkanaal/

      Samen hebben ze ruim 100.000 klanten, die zijn geabonneerd op een betaalkanaal met digitale radio en televisie. Het digitale signaal levert beeld en geluid op dvd-kwaliteit.

      http://www.allemaaldigitaal.be/nieuwsdetail.php?bericht=839

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een digitaal betaalkanaal

      Wat in Vlaanderen nog niet bestaat is er wel in Nederland. Een digitaal betaalkanaal van één van de grote mediagroepen. RTL Lounge dat zich op de vrouwelijke doelgroep richt in de categorie 13 jaar en ouder brengt heruitzendingen van programma's op de reguliere RTL-zenders.

      http://www.allemaaldigitaal.be/nieuwsdetail.php?bericht=839