acceptatierede


acceptatierede 1.0

rede waarmee men officieel een ambt, functie of nominatie daartoe aanvaardt; aanvaardingsrede

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een acceptatierede…

is een rede

      Algemene voorbeelden


      De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs heeft woensdag Helen van den Berg (43) benoemd als nieuwe voorzitter [...]. In haar acceptatierede tijdens de algemene vergadering benadrukte Van den Berg dat 'goed onderwijs voor onze kinderen centraal staat en dat iedereen die met passie in het onderwijs werkt, dit moet kunnen doen in goede omstandigheden.'

      http://www.nd.nl/artikelen/2012/november/29/helen-van-den-berg-nieuwe-voorzitter-cnv-onderwijs,

      Volgens Stewart was McCains speech een herhaling van eerdere standpunten. Om die stelling kracht bij te zetten, maakte het team van The Daily Show een knappe videomontage van McCains acceptatierede tijdens de Republikeinse Conventie op … en de bewuste speech van 13 oktober.

      http://www.spaink.net/2008/10/30/tweevoud-drievoud-viervoud/,

      Volgens een ongeschreven traditie verdedigt de Dichter des Vaderlands in zijn acceptatierede de poëzie tegen de poëzieheidenen. Zo ook de eerste Vlaamse Dichter des Vaderlands: Charles Ducal.

      https://www.facebook.com/vrijnederland/posts/744029632283071,

      acceptatierede 2.0

      rede waarmee men officieel een toegekende prijs of onderscheiding in ontvangst neemt; aanvaardingstoespraak

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een acceptatierede…

      is een rede

          Algemene voorbeelden


          De Nigeriaanse humanist en schrijver Wole Soyinka heeft tijdens het World Humanist Congress in Oxford de Humanist Award gewonnen voor zijn onvermoeibare inzet voor vrijheid van gedachte en expressie. Hij is een sterk criticaster van de fundamentalistische islam [...]. In zijn acceptatierede roept Soyinka humanisten op in actie te komen.

          http://www.humanistischverbond.nl/mobiel/nieuws/nobelprijswinnaar-wole-soyinka-wint-humanist-award,

          Claudio Magris heeft gisteren op de Frankfurter Buchmesse de Vredesprijs in ontvangst genomen. De uitreiking vormde het slotstuk van de beurs. De 70-jarige Italiaanse schrijver was buitengewoon fel in zijn acceptatierede. "De belangrijke grenzen van de oorlog lopen niet langer tussen landen, ze lopen dwars door onze steden."

          http://www.leonharddepaepe.nl/?p=147,

          De internationale kinderrechtenorganisatie Defence for Children International kreeg in 2003 de Geuzenpenning [...]. De toenmalige President van DCI Jorge Vila uit Bolivia nam de prijs in ontvangst, zijn voorganger als President van DCI, Philip Veerman, sprak de acceptatierede uit.

          http://www.childrightsfocus.org/nl/geuzenpenning-defence-for-children-international/,

          Het was weer een gezellig drukke boel in het statige stadhuis aan de Rotterdamse Coolsingel, waar vrijdag 7 november de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten werd uitgereikt aan Christian Rapp. Nadat de volle Burgerzaal [...] het voorlezen van het juryrapport [...] en de acceptatierede van Rapp geduldig had aangehoord, was het rennen naar de - als altijd prima verzorgde - hapjes en drankjes.

          http://classic.archined.nl/news/society_archief97.html,