amateurbokser


amateurbokser 1.0

iemand die de bokssport beoefent uit liefhebberij; bokser uit liefhebberij

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een amateurbokser…

is een bokser; is een persoon

  • [Oorzaak, reden of aanleiding] bokst uit liefhebberij

    Hoofdsemagram: bokser


    Algemene voorbeelden


    Voor velen gold hij als de beste amateurbokser aller tijden. Gisteren overleed de Cubaanse oud-zwaargewicht Teofilo Stevenson, pas 60 jaar oud, aan een hartstilstand.

    http://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/12/teofilo-beste-amateurbokser-aller-tijden-stevenson-overleden/,

    Orhan Delibas, de beste amateurbokser van Nederland, maakt eind juli zijn rentree in de boksring.

    Meppeler Courant,

    Na zijn afscheid als amateurbokser op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 bleef het lang stil rond Arnold Vanderlijde.

    De Limburger,

    De amateurboksers Max van der Pas (-75 kg) en Enrico Lacruz (-60 kg) zijn verrassend doorgedrongen tot de finales van het prestigieuze toernooi om de Chemie Pokal in het Duitse Halle.

    http://sportnieuws.nl/amateurboksers-in-finale-in-halle/,

    Inmiddels zat z'n vrouw, Fransje Vrauwgebooren-In 't Veld, thuis met haar negen kinderen, onder wie de latere vader van Bertus, kleine Jopie, van wie niemand dacht dat hij het ooit allemaal zou overleven, zo'n zwak mannetje was het. Wie had kunnen voorspellen dat hij later een niet onverdienstelijk amateurbokser zou worden onder de naam Little Jopie.

    De droogte, Herman Brusselmans,

    Prof moet je worden wanneer je nog fris bent. Dat is Orhan Delibas, de beste Nederlandse amateurbokser, voorgehouden en dus is zijn besluit genomen: hij stapt nog dit jaar over naar de rijen der professionals.

    NRC,

    Amateurboksers naar rechtbank. De drie nationale bokskampioenen Arthur Santana, Franklin Lopes en Antonio Medina spannen een kort geding aan tegen hun voormalige vereniging Hoboken en tegen de Nederlandse boksbond (NBB). Het opstandige amateurtrio eist maandag voor de rechtbank in Rotterdam opheffing van het startverbod van drie maanden.

    Meppeler Courant,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding