brandpreventie


brandpreventie 1.0

het gericht nemen van maatregelen en/of het doelbewust in acht nemen daarvan om brand te voorkomen; preventie van brand; ook: middel ter voorkoming van brand

Semagram (extra betekenisinformatie)


Brandpreventie…

is preventie

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het voorkomen van brand

    Algemene voorbeelden


    VCD Security leidt geschikte kandidaten op tot huismeesters, die meer in hun mars hebben. Hij weet voldoende over inbraak- en brandpreventie om bewoners te adviseren en waar nodig de helpende hand te bieden. Hij beschikt over voldoende juridische kennis om te weten waar zijn bevoegdheden liggen. Zelfs een EHBO- en reanimatie-cursus behoren tot zijn lespakket.

    http://www.vcd-security.nl/index2.html

    De ambtenaar die thans, sinds begin 2000 met de preventietaken is belast, is lid van de vrijwillige brandweer Volendam en medewerker van de afdeling VROM, sectie Bouw- en Milieuzaken. Hij is aangesteld als medewerker brandpreventie op basis van een functieprofiel waarin staat vermeld dat hij de gebruiksvergunningen behandelt en daarnaast aanvalsplannen voor risicovolle objecten opstelt, adviseert over het opstellen van ontruimingsplannen, voorlichting geeft aan particulieren, in overleg met de regionale brandweer uitvoerende controles bij nieuw- en verbouw verricht enz.

    http://www.edam-volendam.nl/

    Het is onze opdracht een advies op te stellen omtrent de vraag tot welke maatregelen op het punt van de gemeentelijke zorg voor de brandveiligheid, in het bijzonder de brandpreventie, en eventueel anderszins de brand aanleiding geeft.

    http://www.edam-volendam.nl/

    Gezien de samenhang tussen repressie en preventie is ervoor gekozen de brandpreventie bij de brandweer onder te brengen.

    http://www.edam-volendam.nl/

    Zowel in bossen als in natuurgebieden zijn er ook mensen actief bezig met toezicht op recreatie, wildstand, jacht, visserij en beheerswerken. Hierbij mag ook de brandpreventie niet vergeten worden, zoals het uitkijken naar beginnende brandjes vanuit een toren of het onderhoud van brandwegen, naast de eventuele brandbestrijding zelf.

    http://www.ebg.be/oud%20web/Dienst/werk_zoeken_in_bos-_en_natuursector.htm,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • brandpreventies installeren

    Wij zorgen voor de realisatie, plaatsing en onderhoud van zowel de droge als de vochtige kolommen. Deze brandpreventies zijn volgens de normen geïnstalleerd waar wij verplicht zijn ons aan te houden.

    https://www.stevenvangansbeke.be/brandpreventie,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen