dermatologie


dermatologie 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

medisch specialisme dat zich bezighoudt met het onderzoek, de diagnose en behandeling van ziekten en aandoeningen van de huid

Semagram (extra betekenisinformatie)


Dermatologie…

is een medisch specialisme; is een wetenschap

  • [Object betroffen] houdt zich bezig met het onderzoek, de diagnose en behandeling van ziekten en aandoeningen van de huid

    Algemene voorbeelden


    Dermatologie is een klinisch vak bij uitstek. Er gebeurt veel innoverend research. Er is nog zeer veel onontgonnen terrein. Het is interessant omdat er zowel een internistische als een chirurgische benadering is. De opleiding duurt vier jaar. De assistent maakt er kennis met alle facetten van de dermatologie: polikliniek, allergie, onkologie, chirurgie, kinderdermatologie, fototherapie, dermatokosmetiek, dermatopathologie, laserchirurgie, hospitalisatieverantwoordelijkheid.

    http://www.student.rug.ac.be/~swop/archive.htm#c

    Onderzoekers van het Leuvense laboratorium voor dermatologie hebben de groei van huidkankercellen geremd door bij de cellen een korrigerend gen in te brengen.

    De Standaard,

    Na de korte samenspraak hebben we een paar interessante vernieuwingen gezien, zoals de inzet van ICT bij dermatologie. Met een camera wordt bij een huisarts een foto gemaakt van een huidplek die hij of zij niet vertrouwd. De foto wordt digitaal verstuurd naar de specialist. Die geeft een elektronische diagnose.

    http://www.michielverbeek.nl/

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen