foutpercentage


foutpercentage 1.0

percentage dat fout is; hoeveelheid die fout is, gemeten en uitgedrukt in procenten; foutengehalte in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een foutpercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

      Algemene voorbeelden


      Het is een foutpercentage waar de nekharen van menig manager klantenservice van overeind gaan staan: maar liefst twee op de drie vragen die in 2014 aan medewerkers van de BelastingTelefoon werden gesteld, werden onjuist of onvolledig beantwoord.

      https://customerfirst.nl/blogs/2015/11/iedere-fout-is-een-fout-te-veel/index.xml,

      De Britse politie gebruikt gezichtsherkenning – specifiek 'live facial recognition' of LFR – sinds augustus 2016, om grote groepen mensen te monitoren. [...]. De accuraatheid van de technologie werd bij zes van de tien proeven van de politie gemeten. Bij 42 matches bleken er echter slechts acht correct te zijn, wat dus een foutpercentage van 81 procent is.

      https://numrush.nl/gezichtsherkenning-britse-politie-in-81-procent-niet-accuraat/,

      De Amerikaanse lijst met ruim 1 miljoen namen van mogelijke terroristen kent een foutpercentage van 35 procent.

      https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/f826b8b745a53e4be0735fb2cb928242,

      Een goede werkplekstoel biedt steun aan degene die erop zit en houdt hem of haar fit. Uw collega's worden minder snel moe en kunnen zich beter concentreren. Een goede werkplekstoel heeft daarom een directe invloed op de kwaliteit van het werk. Foutpercentages kunnen met wel twintig procent worden teruggebracht.

      https://laboratorium.nl/bedrijven/bimos/

      Een professionele menselijke transcribeerder heeft volgens het onderzoek een foutpercentage van 5,9 procent als twee mensen met elkaar praten zonder elkaar regelmatig te spreken. Bij regelmatige onderlinge sprekers, zoals vrienden of familie, is het foutpercentage van de transcribeerder 11,3 procent. Het systeem van Microsoft kan een gesprek volgens de onderzoekers met dezelfde foutpercentages transcriberen.

      https://www.t-mobile.nl/blog/kunstmatige-spraakherkenning-microsoft/,

      'Door het facturatieproces te automatiseren hebben we het foutpercentage terug kunnen brengen naar minder dan 1% en is de hele klus in een paar uur geregeld.'

      https://www.brandfirm.nl/blog/de-drie-groeilessen-van-brandfirm/,

      Van het kadaster krijgen alle notariskantoren jaarlijks een beoordeling over de foutpercentages in de aangeleverde akten.

      https://www.notariskantooradamelzinga.nl/koninklijke-notariele-beroepsorganisatie

      Het meest populaire taalmodel is het N-gram, waarbij er van uit gegaan wordt dat de kans op het voorkomen van een bepaald woord in de taal, enkel afhangt van de N-1 voorafgaande woorden. In de huidige herkenners wordt dikwijls het trigram gebruikt (dus met N=3). De kansen in het taalmodel worden vooraf bepaald door tellingen van woordsequenties in zeer grote collecties van teksten. Al deze taken moeten voor in de praktijk bruikbare systemen uiteraard in reële tijd kunnen uitgevoerd worden. Met de huidige krachtige PC's is dit net haalbaar. Men bekomt op dit ogenblik voor sprekeronafhankelijke herkenning met groot vocabularium een foutpercentage van ongeveer 3% (in het geval van een lexicon van 5000 woorden waarbij de spreker enkel deze woorden mag gebruiken; andere woorden worden genegeerd en niet meegeteld bij de bepaling van het foutpercentage) en 8% (lexicon van 20000 woorden, met de mogelijkheid om ook andere – niet in de lijst opgenomen – woorden te gebruiken).

      http://www.etro.vub.ac.be/Research/DSSP/publications/loc_conf/ICT-2001.pdf,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen