kamelenchocolade


kamelenchocolade 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen; neologisme)

chocolade die gemaakt wordt van de melk van kamelen of dromedarissen, die zoeter en minder vet is dan koeienmelk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Kamelenchocolade…

is chocolade; is een stof

  • [Ingrediënt] is gemaakt van de melk van kamelen of dromedarissen

    Hoofdsemagram: chocola


    Algemene voorbeelden


    Een Oostenrijkse chocolatier heeft chocolade van kamelenmelk ontwikkeld. De melk is zoeter en minder vet dan die van koeien. Samen met honing uit Jemen ontstaat een gezonde en kostelijke delicatesse, verzekerde fabrikant Hochleitner van het Duitse weekblad Der Spiegel. De Oostenrijker gaat met een melkfabriek van een kamelenfokkerij in de Verenigde Arabische Emiraten vijftig ton kamelenchocolade per maand produceren. Een fabriek in Mauretanië verwerkt de melk van kamelen al tot cottagecheese en Camelbert. De nieuwe toepassingen van de melk betekenen mogelijk de redding van de kameel en de dromedaris, die wereldwijd worden bedreigd.

    http://voeding.web-log.nl/voeding/2006/03/kamelenchocolad.html

    Lekker zoet. Volgens de makers van de kamelenchocolade is de smaak bijna hetzelfde als die van chocolade van koeienmelk. 'De kamelenchocolade is nog iets zoeter, en er zit minder vet in,' vertelt hij. De directeur heeft grote plannen. Hij wil 100.000 kilo chocolade van kamelenmelk per jaar gaan maken. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft hij 3000 kamelen nodig!

    http://www.kidsweekjunior.nl/nieuws/artikel/3521

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2006