letselschadeadvocaat


letselschadeadvocaat 1.0

(recht en misdaad)

advocaat die gespecialiseerd is in zaken die letselschade betreffen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een letselschadeadvocaat…

is een advocaat; is een persoon

  • [Functie] is gespecialiseerd in zaken die letselschade betreffen

    Algemene voorbeelden


    Een letselschadeadvocaat kan je helpen bij het aanvragen van een letselschadevergoeding. Je kunt echter ook naar een letselschadebureau gaan. Hieronder zal ik uitleggen wat het verschil is tussen letselschadespecialisten van een letselschadebureau en letselschadeadvocaten van een advocatenkantoor.

    http://www.letselschadeclaimen.com/index.php/letselschadeadvocaat,

    In Netwerk de week van Martin de Witte. Letselschadeadvocaat en de man die zo'n dertig slachtoffers van de Schipholbrand vertegenwoordigt. We volgen hem in de week waarin het rapport van de Schipholbrand werd gepresenteerd.

    http://www.netwerk.tv/node/1783#,

    Op 21 februari 2002 heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een persbericht uit laten gaan [...] waaruit blijkt dat het advocaten volgens de NMa moet worden toegestaan in letselschadezaken op basis van "no cure no pay" te werken. De NMa heeft deze conclusie getrokken naar aanleiding van een klacht van een letselschadeadvocaat over de gedragsregels van de Orde van Advocaten.

    http://home.versatel.nl/am.beems/nocurenopay.htm,

    Als popcorn plopten letselschade-advocaten tevoorschijn na de ramp in Enschede. De commissie-Oosting was nog in de maak, toen het keurkorps van de schadeclaim al langs de randen van het rampterrein scharrelde.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2516563/2000/05/31/Juridische-EHBO.dhtml,

    Dergelijke claims van slachtoffers van beroepsziekten worden vaak behandeld door een letselschade-advocaat. Dit is een specialisatie binnen het beroep van advocaat.

    http://www.nivag.nl/kennisbank_asbest/wet-en-regelgeving-asbest.html,

    Een letselschade advocaat is een advocaat die gespecialiseerd is in de letselschadevergoeding. Omdat letselschadevergoeding een ingewikkelde aangelegenheid is, is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen, als je letselschade hebt.

    http://www.rechtsvordering.nl/letselschade-advocaat

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding