mobieletelefoonverslaving


mobieletelefoonverslaving 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; gezondheid, geneeskunde en zorg; neologisme. Vaak in een onjuiste spelling aangetroffen.)

verslaving aan het gebruik van de mobiele telefoon; het voortdurend en bijna dwangmatig gebruiken van functies van de mobiele telefoon, vooral sociale media en spelletjes

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een mobieletelefoonverslaving…

is een verslaving

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een verslaving aan het gebruik van de mobiele telefoon; is het voortdurend en bijna dwangmatig gebruiken van functies van de mobiele telefoon, vooral sociale media en spelletjes

    Algemene voorbeelden


    Studenten van de AKV|St.Joost in Breda binden de strijd aan tegen mobieletelefoonverslaving [...]. A. van N. lichtte haar verhaal toe in het nieuws van de regionale televisiezender [...]. Uit een brainstormsessie ontstond het idee van de telefoonkluis [...]. Het is een soort sigarettenpakje waar je je telefoon in kunt doen, volledig met waarschuwingsteksten. "Zodat je de verleiding 'm voortdurend te pakken beter kunt weerstaan. Want telefoons zijn net sigaretten, volgens de makers: we wéten wel dat whatsappen in gezelschap niet oké is, en toch doen we het. We zijn verslaafd", aldus Van N. in de media.

    http://www.avans.nl/over-avans/nieuws-en-pers/nieuwsberichten/detail/2014/10/telefoonkluis,

    Het is half 9, donderdagavond. De mobiele telefoon verslaving is dusdanig dat ik serieus overweeg om nog snel het laatste half uurtje koopavond te benutten, dan heb ik morgen tenminste een wekker, leg ik dat opstekend verlangen aan mijzelf uit, als in: je bent niet verslaafd aan dat ding, het is de wekkerfunctie die je niet kunt missen. Right!

    http://jeanetteslagt.nl/sim-vergrendeld-iphone/,

    Door de toename van mobiele telefoons bij kinderen, worden de kinderen ook vrijer en losser gelaten. Als zij een mobiele telefoon bij hebben kunnen ze bellen als er wat aan de hand is. De ouders laten op deze manier kinderen ook sneller los. Het is wel belangrijk dat er op wordt gelet dat de kinderen geen mobiele telefoon verslaving krijgen, bijvoorbeeld een SMS-verslaving.

    http://www.goedkoopsmsen.com/algemeen/steeds-jonger-overweg-kunnen-met-de-mobiele-telefoon

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2014