mobielverslaving


mobielverslaving 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; gezondheid, geneeskunde en zorg; neologisme)

verslaving aan het gebruik van de mobiele telefoon; het voortdurend en bijna dwangmatig gebruiken van functies van de mobiele telefoon, vooral sociale media en spelletjes

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een mobielverslaving…

is een verslaving

      Algemene voorbeelden


      Een onderzoek van de Universiteit van Maastricht heeft uitgewezen dat ruim de helft van de Nederlandse jeugd verslaafd is aan het gebruik van de mobiele telefoon [...]. De Universiteit van Maastricht wil samenwerken met specialisten uit de verslavingszorg om de problematiek rondom de nieuwe techniek beter en efficiënter aan te kunnen pakken [...]. Door dergelijke onderzoeken en samenwerkingen met het buitenland moet de mobielverslaving beter in kaart worden gebracht.

      http://nl.popolsku.nl/meer-dan-70-jongeren-verslaafd-aan-mobieltje-2/,

      Als ik uit school kom, kijk ik automatisch op mijn telefoon, en dan blijft hij de hele tijd aan. Heel vervelend omdat ik zelf gewoon niet wil dat ik de hele tijd op mijn telefoon zit. Het is niet gezellig. Heeft iemand tips voor mij om van mijn mobielverslaving af te komen?

      http://www.huisvanbelle.nl/help-ik-ben-telefoonloos/,

      Revolutionaire app brengt je mobielverslaving in kaart. Ja, geef het maar toe. Gemiddeld grijp je 150x per dag naar je mobiele telefoon. Velen van ons nog vaker, vooral in de avonduren. Er is nu eindelijk een app die je (gezonde of ongezonde) verslaving in kaart brengt met mooie statistieken en grafieken.

      http://www.tomorrowmobile.nl/revolutionaire-app-brengt-je-mobielverslaving-in-kaart/#prettyPhoto,

      Tiener onder behandeling voor mobielverslaving [...]. Een Italiaans tienermeisje dat gemiddeld honderd sms'jes per dag verzond, kan haar duim niet langer bewegen [...]. Het veertienjarige meisje uit Savona in het noordwesten van het land liep door haar verslaving aan de tekstboodschapjes een ernstige peesontsteking op [...]. Ongeveer 37 procent van de Italiaanse kinderen is blijkens een recent onderzoek 'mobieltjesverslaafd'. Die verslaving leidt niet alleen tot lichamelijke klachten, maar ook tot geïrriteerdheid en stemmingswisseling.

      http://www.nu.nl/internet/472492/tiener-onder-behandeling-voor-mobielverslaving.html,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2005