motorrijwiel


motorrijwiel 1.0

afbeelding

Bron: SKM - Bluedevil
( CC BY-SA 3.0 )

(zeer formeel)

tweewielig motorvoertuig met een cilinderinhoud van meer dan 50 cc of een topsnelheid die hoger ligt dan 45 kilometer per uur; motorfiets

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een motorrijwiel…

is een voertuig

      Algemene voorbeelden


      Onder motorrijwiel wordt verstaan * motorrijtuig op 2 wielen (geen bromfiets), alsmede * dergelijk motorrijtuig verbonden met zijspanwagen.

      http://books.google.nl/books?id=71QMTyG3XqwC&pg=PA333&lpg=PA333&dq=%22motorrijwiel+wordt+verstaan%22&source=bl&ots=_1zZA9z1Fi&sig=9xud-1T17BOgewwQyLGsrbfF8EY&hl=nl&ei=DTrQS_LKDZOTONr5lNEP&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBYQ6AEwAA#v=onepage&q=%22motorrijwiel%20wordt%20verstaan%22&f=false,

      Voor een bromfiets betaalt u geen Belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM).

      http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/brommer/invoeren/BPM.htm,

      Als u in Nederland een personenauto, motorrijwiel, of (sinds 1 juli 2005) een bestelauto koopt of overbrengt vanuit het buitenland, dan moet u belasting betalen. Deze belasting heet BPM: Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen.

      http://www.leaseautovoordeel.nl/bpm-wat-is-bpm.html

      Met de wijziging ingevolge de Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001 wordt beoogd het begrip personenauto te verruimen. Het begrip "auto" is echter niet gedefinieerd in de Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992.

      http://www.cbhome.nl/index.php,